Insinger laren


Biografie

Lodewijk Adriaan Insinger (Amsterdam, 8 oktober 1869 - Laren, 17 oktober 1950) was de zoon van Anton Frederik Insinger en Johanna Adriana Gleichman. Hij was getrouwd met jvr. Louise Wilhelmina Röell.

Insinger volgde de Hogere Burgerschool in Amsterdam. Nadien werd hij actief op het kantoor van zijn vader. Omdat zijn familie landerijen bezat in Suriname bracht hij uitgebreide bezoeken aan dit land. Zo bestudeerde hij daar samen met de ondernemingsraad van Suriname plannen om de bacovencultuur een nieuwe impuls te geven.

In 1893 werd hij als firmant in het bedrijf van zijn vader opgenomen.

De firma exploiteerde plantages op Java en Suriname.

Insinger was lid van de Vereniging van de Effectenhandel en commissaris van de cultuurmaatschappij Marbau Zuid, gevestigd in Bussum. Daar woonde Insinger voordat hij naar een landgoed bij het Laarderhoogt in Laren verhuisde.

Tijdens zijn leven verleende Insinger veel steun aan charitatieve instellingen, waaronder kerkelijke, zoals het Leger des Heils en de Hervormde Kerk in Laren. Hij overleed in oktober 1950 en werd op de Algemene Begraafplaats in Bussum bij zijn echtgenote begraven.