Afdrukken

27067814 2095548137342482 1229204409973165723 n


Ik ben Menke de Groot, samen met kapitein der infanterie bd. Ton van Steenoven, de maker/beheerder van deze website. Naast deze website beheer ik de website www.nederlandsekrijgsmacht.nl,  met veel informatie over (de geschiedenis van) de militaire stand.  Eerder heb ik onder meer ook een aantal boekjes/hand-outs geschreven voor veteranendagen.  Dat zijn de volgende, die u hier tevens kunt lezen of downloaden: 1374307 1407794322784537 1117690225 n

2012. Boek Veteranendag Naarden en Bussum. Dit boek  met onder meer artikelen en tekeningen van mijn hand en een voorwoord van toenmalige burgemeester Milo Schoenmaker van de gemeente Bussum en kolonel, commandant Bronbeek,  G. Nordanuswerd uitgereikt in de Grote Kerk in Naarden op Veteranendag 2012.  Dat gebeurde door toenmalige burgemeester van Naarden Joyce SylvesterKlik op deze link om het boek te kunnen lezen of downloaden.  

2014. U kunt hier het boek Militairen en veteranen nader bekeken, met onder meer de verhalen van Ted Meines, Frank Marcus, Gerard van der Lee, Anton Muskita, Jaap Boreel, Mart de Kruif, Frits Broertjes en vele anderen gratis downloaden.

2017. Deze hand-out werd uitgegeven naar aanleiding van veteranendag van Gooise Meren en Weesp. U kunt hem hier lezen of downloaden. De hand-out bevat een artikel over de in 2017 overleden IndiĆ«-veteraan Herman Biermanfruitmand Daarnaast vindt u meer informatie, geschreven door diens achterneef, kapitein-ter-zee (A) bd. Frank Marcus (voormalige directeur Veteraneninstituut), over de Naardense kunstenaar Eppo Doeve

Als laatste wordt het leven beschreven van burgemeester van Gooise Meren, voormalig eerste luitenant der infanterie, Han ter Heegde en vindt u meer informatie over de zoon van IndiĆ«-veteraan Jan Bastiaan van Bochove, Bas-Jan van Bochove, burgemeester van Weesp.

In 2009 zorgde ik voor de herziene en met noten aangevulde heruitgave van de werken van George Frederik Willem Borel, onder meer gouverneur Koninklijke Militaire Academie,  ridder Militaire Wilemsorde en Eresabel, "Onze Vestiging in Atjeh, drogredenen zijn geen waarheid". 

Overigens beheer ik nog de YouTube kanalen (films die ik maak) van de websites over Gooise Meren (YouYube) en de Nederlandse Krijgsmacht (YouTube). En daarnaast de Facebooks Historie Nederlandse KrijgsmachtGooisemereninformatie en In memoriam generaal Ted Meines (de laatste samen met Frank Marcus, voormalig directeur van het Veteraneninstituut).  

Op Twitter vindt u diverse accounts: zo beheer ik de twitter van Gooise Meren Informatie (hier) en die van de Nederlandse Krijgsmacht (hier). Daarnaast teken ik en fotografeer en maak filmpjes van bovenstaande onderwerpen. Van oorsprong ben ik drs. in de archeologie.