P1300912


Beschrijving

Dit protestantse kerkgebouw der gereformeerde gemeente aan de Koningin Wilhelminalaan in Naarden werd op 22 september 1955 in gebruik genomen, in 2005 gesloten en in 2006 gesloopt.  De cantorij dateerde uit 1966. Binnen bevond zich een zogenaamd "unit-orgel", dat in 1970 in de kerk geplaatst werd.  Vesting 016

In de jaren zeventig breidde men het kerkje met een aantal zalen uit. 

In haar hoogtijdagen, de jaren zeventig, werd door het Convent van Kerken vanuit de Witte Kerk een serie radioprogramma's uitgezonden onder de titel: "De bijbel in  opspraak". 

De programma's begonnen met een dienst, gevolgd door een discussie tussen theologen en leden van de diverse kerken en reacties van luisteraars. Daarnaast organiseerde het kerkbestuur onder meer zogenaamde "muzikale halfuurtjes". 

Na de sluiting en afbraak van de kerk bouwde men op die plaats een multifunctioneel gebouw, inclusief kerkzaal ("Witte Kerk"), waarin ook het orgel weer een plek vond. Hetgeen  u op de foto's ziet is niet het oude witte kerkje maar het deel van het nieuwe gebouwencomplex dat nog dienst doet als kerk, dus de kerkzaal en de klok die daarbij hoort. 

Het gebouwencomplex, "Nassau Staete" bestaat (2018) uit 16 appartementen en 3 penthouses, een ondergrondse garage, kerkzaal, groepspraktijk en apotheek. Het geheel is ontworpen door IDX Rijssen. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

f t