Lancaster website 

Inleiding

De Muggenbult is een uitkijkpunt in het Naardermeer. Vanaf Gasterij Stadzigt, gelegen aan de Meerkade 2-a in Naarden, tot de uitzichtpost is een afstand van ongeveer 2 kilometer. Het begin van de route leidt door hooilanden, die doorsneden worden door waterafvoerwegen. Op deze plaats zagen wij, in de winter van 2015-2016, grote groepen reigers, knobbelzwanen, eenden en ganzen overvliegen. 

Na ongeveer een kilometer bereikt u het moerasbos, voornamelijk bestaande uit berken en elzen, dat een thuis biedt aan vele vogelsoorten, ree├źn, vossen en andere dieren. Nu is het nog ongeveer 200 meter voordat de gerieflijke bankjes van de Muggenbult zichtbaar worden en u kunt genieten van het schitterende uitzicht over het Naardermeer. 

Toen wij er waren was het hartje winter maar de aalscholvers en knobbelzwanen betoonden zich zeer actief. Deze relatief korte wandeling over goed begaanbare paden is zeer de moeite waard.  In de winter van 2017 en 2018 heeft Natuurmonumenten werkzaamheden uitgevoerd en is het landschap rond de Muggenbult weer veranderd. 


 

f t