Villa Ceacilia 2


Beschrijving

Villa Caecilia (Brink 24) werd in 1882 onder architectuur van Johan Stilman gebouwd.  Architect Stilman was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van Villa Flevorama. De villa werd tussen 1883 en 1904 bewoond door de dan beroemde componist van kerkorgelmuziek G.A. HeinzeRaad 24 jaar De naam, Caecilia, was afgeleid van Caecilia, patroonheilige van kerkmuziek.  

In 1904 werd ter ere van Heinze in het plantsoen een gedenkteken onthuld ter zijner nagedachtenis. Het monument bestond uit een granietzuil, die aan de voorzijde een plaquette met het borstbeeld van Heinze droeg. 

In 1909 werd door de burgemeester van Muiden, waarmee Muiderberg toen al een gemeente vormde, een gedenksteen boven de ingang van Colla Caecilia geplaatst. Hierop werd niet alleen Heinze, maar ook diens echtgenote, de dichteres H. Heinze--Berg gememoreerd. 

Na de dood van Heinze werd de villa eigendom van burgemeester J.L. de Raadt, de opvolger van burgemeester Hermanus Adolphus NiĆ«nhuijs Ruys. Hij woonde daar van 1904 tot 1937.